Vilande vandrare
Hem Gå på kurs/vandring Kursledarna Trakten Hyra huset Så kommer du hit Bildgalleri

Måla porträtt

Målarkurs med Anders Post

Det som gör just porträtt så tacksamt är att vi snabbt ser konkreta resultat, och kan jämföra det vi målar med hur vi uppfattar modellens utseende och karaktär. Vi börjar med genomgång av färger - till exempel en begränsad palett med svart, vitt, cadmiumrött och ljusockra. Med dessa få färger målade Anders Zorn sina porträtt.

Vi har tillgång till modell hela veckan och går igenom hur man bygger valörer, och hur vi med hjälp av ljus och skuggor kan skulptera fram ansiktets former på duken. Så förflyter dagarna med övning och genomgång - god mat och dryck, samt intressanta konstdiskussioner. Kursdeltagarna (liksom modellen) brukar mot slutet av veckan vara förbluffade över både sina egna och de andras resultat. Sista kvällen är det vernissage med drink och mingel.

För att ha utbyte av kursen behöver du varken ha erfarenhet av porträttmåleri eller måleri över huvud taget. Det räcker med att ha lust för konst, och att vilja upptäcka något nytt hos sig själv – en kreativ möjlighet som kanske legat slumrande under årens lopp.

”Jag lärde mig mer på en helgkurs med Anders Post, än vad jag gjorde under en hel termin på konstskolan”.
Svante Hultquist

I kursavgiften ingår lån av staffli och tillgång till modell. Deltagarna tar med egna färger – olja eller akryl samt duk (viss påfyllning av material kommer att finnas på plats). Specificerad materiallista skickas ut i god tid till deltagarna.

Pris helpension: 9.125:-
enkelrumstillägg: 500:-


Vecka 34

Ankomst: söndagen den 21 augusti

Avresa: lördagen den 27 augusti

För mer info och anmälan:
Anders Post, anders@apost.se,
tel. 070 772 72 80

» Läs mer om Anders Post!